Styrelsen

STYRELSEN 2022

August Boj

ordförande, har tidigare arbetat med kunskapslyftet Vasakungarnas Djurhamn och varit projektledare för Sjöhistoriska Stigen. Har arbetat med kulturturism inom Sveriges Turistråd och med kulturarvsfrågor inom Riksantikvarieämbetet. Djuröbo sedan ett par decennier. Tycker det är kul att jobba ideellt med samhällsutveckling!

  august.boj@gmail.com - 070-529 02 75

Janurban Modigh 

Sekreterare o webmaster, IT- och managementkonsult. Funnits på Djurö sen 1979 och är sedan några år tillbaka fastboende på Fladens nordöstra strand. Är uppvuxen inom nykterhets-rörelsen där jag har fått min skolning i föreningslivet. Är gediget intresserad av Djurö-Vindös historia och ser med stor entusiasm fram mot arbete och utveckling av föreningen och av området Djurhamn.
    ju.modigh@gmail.com - 070-251 37 07

Maria Hanspers Bergström

styrelseledamot, med stort intresse för nutid och historisk tid om allt som rör Djurö med närområde. Året-om-boende sedan 2017 och sommarboende sedan 1950 på Gården (Djurö Gård) där man bl a byggde sandskutor och briggen Joel, på 1870-talet. Sjätte generation Djuröbo, på mödernet skärgårdsrötter från 1600-talet. Tidigare organisationskonsult, familjeterapeut och utbildare.

   maria.b@bergstroms.org  -  070-725 38 88

Pontus Brolin

styrelseledamot, arbetat med evenemang, möten och hospitality sen barnsbenen sprang på hotell Hasselbacken i Öregrund på 70 talet. Idag Djuröbo med ett hjärta för havet, möten mellan människor och upplevelser. 

Anders Mannesten

Carin Mogerud

Ledamot med ett stort historieintresse i synnerhet kring stormaktstiden. Älskar Östersjöhavet och båtlivet i Stockholms Skärgård! Idéentreprenör, Eventkoordinator, fru, mor, dotter och syster. Driver med familjen Vita Grindarna på Djurö. Vurmar för dialog och möten mellan människor i alla åldrar, olika bakgrunder och skeden i livet.  

Gunn Johansson

Vice ordförande, styrelseledamot, marinhistoriskt intresserad och fritidsboende på Djurö sedan 20 år. En av grundarna av Stiftelsen Vasakungarnas Djurhamn och arrangör av ett vetenskapligt symposium om Djurö och Stockholms skärgård. Båtsmansättling, Professor em i Arbetspsykologi och tidigare ordförande i Djurö Konst & Kultur.

Kerstin Olesen

Ekonomiansvarig. Engagerad förening- och djuröbo sedan mitten av 1970-talet. Arbetar med ekonomi i Gustavsberg. Vald till styrelse-ledamot och kassör på årsmötet 2020-02-15.

Monica Bergquist

Ledamot bor i Stavsnäs By sedan 2015. Som relativt ny skärgårdsbo intresserad av att lära mer om och engagera sig i sin nya hembygd. Har ett mångårigt engagemang inom försvarsmaktens frivilligrörelse, främst som marinlotta, vice rikslottachef och utbildare inom sjövärnskåren. Har tidigare varit lärare i ledarskap, grupputveckling och didaktik vid Marinens Krigshögskola, Berga Örlogsskolor. (Är utbildad lärare och polis.)

Anne Lindholm

...

Valberedning

Ann-Charlotte Modigh - Maria Jesus Löfgren - Inger Mannesten

Vi är en grupp engagerade personer som brinner för Djurhamn och vårt stora maritima kulturarv.


Vi älskar att utveckla och förändra för framtiden. Vi brinner för att se vår ö och närområde utvecklas och öka möjligheten för flera att få lära om vår historia och byggd.  Därför har vi startat Kulturarv Djurhamn, en förening med marinhistoriskt perspektiv i en modern form.